zondag 24 april 2011

Mijn eerste Antonella...

Vandaag hebben we qua verbouwing een rustdagje ingesteld. Hadden we absoluut verdient en zeg nu eerlijk.... Van dit weer in april moet je even genieten.

Dat hebben we gedaan en daarnaast ben ik nog even mijn zoldertje opgeslopen en heb deze Antonella voor mezelf gemaakt. Kan nog wel wat zomershirtjes gebruiken dus er komen er (wanneer ik er tijd voor heb) nog wel wat meer.

Eerder gebruikte in Antonia en dan met een paar maten vergroten, nu dan toch maar overstag en het echte patroon besteld. Mijn favoriete shirt erbij gelegd en een paar kleine dingen aangepast (minder diepe hals, kleiner mouwsgat, bredere schouders) en hop inelkaar gesjeesd. Ben erg tevreden over het halsbiesje en niet geheel onbelangrijk, hij zit als gegoten.





Groetjes Denise

zaterdag 23 april 2011

De hele dag op het water....

Nou ja, de jongens dan. Tegen half tien ging het bootje te water, om 5 uur waren ze er toch eigenlijk nog niet klaar mee. Zo af en toe zag je ze aanmeren voor een broodje en wat te drinken maar echt niet lang.

Bootje is door papa gebouwd, de jongens hebben hier en daar ook gezellig meegeholpen. Wordt aangedreven door een 12V electromotortje. De ramen zitten er nog niet in, ook moet er nog een naam op komen. Na de verbouwing zal er wel weer iets aan gewerkt worden, stukje bij beetje maar dat hij nog niet af is deert de jongens gelukkig niet. Die hebben er vreselijk veel plezier van.






Heerlijke bruine snoetjes, wat ons betreft is de zomer begonnen. De BBQ staat weer in de tuin, zo komen we de zomer wel door.

Groetjes Denise

vrijdag 22 april 2011

Druk aan het werk....

In huis, heb mijn opslagkamertje (jaja, de echte verzamelaar heeft daar een aparte kamer voor anders struikel je enorm over die stapels stof) leeg moeten maken. Deze was aan de beurt om geisoleerd te worden en gestuuct. Nu aan mij de schone taak om alle kozijnen en deuren te schilderen, de schuine wand van behang te voorzien en plafond en wanden te witten. Dan alleen nog laminaat erin en dan kunnen mijn lapjes verspreid door het halve huis weer een mooi plekje vinden in een prachtige opgeknapte kamer.

Tegelijkertijd is ook de overloop en badkamer aan de beurt, we doen vrijwel alles zelf dus je kunt je voorstellen dat het naaiwerk er de laatste weken flink bij inschiet helaas. Wel heb ik dit jasje nog vergeten te plaatsen.







Roos 5006 in maat 80 met Roodkapje borduurtjes van Luzia Pimpinella

Na 1 mei leggen we de verbouwing weer even op pauze tot de volgende fase en hoop ik met iets meer regelmaat wat te kunnen laten zien. Hoop dit mooie paasweekend wel lekker van het mooie weer te genieten.

FIJNE PASEN GEWENST!!!!!

Groetjes Denise

zondag 17 april 2011

Beesjes in huis.....

Gisteren kwam de postbode mijn Bugs brengen (weer supersnel in huis, bedankt Lilian!!). Supergave stofjes, Ryan heeft de blauw groene variant meteen ingepikt voor een shirtje. Was deze week al begonnen met een zomerbroekje, hierop wilde meneer ook wel wat kevertjes.

Ook zijn we aan het verbouwen, echt opschieten doet het dus niet maar hier alvast een voorproefje.





Groetjes Denise

maandag 4 april 2011

Paspop aangeboden

Paspop op voet aangeboden, het betreft een gehele pop incl armen en benen met buigzaam frame binnenin. Enige minpuntje is dat de linkerarm "gebroken" is binnenin, deze is dus niet meer omhoog vast te zetten.

Hier te vinden op marktplaats





Groetjes Denise (die vanwege een verbouwing de "opslagkamer" leeg moet maken en veeeeel teveel spullen tegenkomt, waar ga ik het allemaal laten...?)

zaterdag 2 april 2011

Weer wat nieuwe stofjes binnen....

Het zal nog wel even duren voor ik de schaar erin zet, meestal durf ik er nog niet aan te beginnen. Mijn vorige bestelling is ook nog onaangeroerd. Heb nog nog plannen genoeg voor de stoffen die hier al langer liggen. Het Roos 5006 Roodkapje jasje vorderd gestaag.




Groetjes Denise